poniedziałek, 1 sierpnia 2016

Sos pomidorowy do pizzy lub do gołąbków

Wydaje się, że samodzielne przygotowanie pizzy to nic trudnego. Ba, może to być niemal równie proste jak usmażenie jajecznicy, jeśli tylko będziemy mieli do dyspozycji gotowy spód, sos pomidorowy do pizzy z butelki i kilka prostych składników. Ale przecież nie o to chodzi. 




Cała zabawa polega na tym, aby zrobić wszystko samemu i to z jak najlepszej jakości składników, bo przecież właśnie w tym tkwi urok prawdziwej włoskiej pizzy. Jedną z jej podstaw jest perfekcyjny sos pomidorowy. Aby wyszedł jak najlepiej, postaraj się o kilogram ekologicznych pomidorów. Taki sos możesz wykorzystać również do gołąbków.


To ważne, ponieważ nie tylko są one najzdrowsze, ale mają też najlepszy, najpełniejszy smak. Obierz je ze skórki, a następnie dodaj do podsmażonego na wysokiej jakości oliwie czosnku i gotuj do całkowitego zmięknięcia.


Wszystko dopraw solą morską oraz świeżo posiekaną bazylią. Możesz też uzupełnić smak innymi ulubionymi przyprawami. Mamy nadzieję, że będzie to pierwszy etap twojej drogi do przygotowania pizzy idealnej!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz